accountantsonline.nl: rss
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.
Hier klikken

RSS feed accountantsonline.nl

Dit is onze RSS 2.0 feed

http://accountantsonline.nl/feed.xml

[Valid RSS]

Wat is RSS?

RSSRSS is een technisch hulpmiddel waarmee je je op de vernieuwingen van een website kunt abonneren. Zodra er, bijvoorbeeld, een nieuw artikel op Nu.nl verschijnt of net die ene advertentie op Marktplaats.nl verschijnt, dan krijg je daarvan acuut een seintje. Ook kun je je via iTunes abonneren op gratis downloads van radioprogramma's. Ook dat leggen we hier rijkelijk geillustreerd uit.

En geen zorgen, de meeste RSS-lezers zijn gratis.
Kijk bijvoorbeeld op www.xoto.nl waarbij je zelf zeer eenvoudig je eigen kanalen kunt toevoegen!

Zij die haast hebben, stoppen nu met lezen en schrijven zich in bij Google Reader of Bloglines. Wil je een videodemonstratie zien en voor eens en altijd het fijne van RSS weten, lees dan door. Het duurt niet lang.

Het is niet helemaal duidelijk waar de afkorting RSS voor staat. Volgens de ene lezing staat de afkorting voor 'RDF Site Summary' of 'Rich Site Summary', volgens de andere staat de afkorting voor 'Really Simple Syndication'.

De oorsprong van RSS is wel bekend. RSS is ontwikkeld door Dan Libby voor Netscape en in maart 1999 voor het eerst toegepast bij My.Netscape. Ook toen was het bestandsformaat al bedoeld om webkopij in syndicatie te brengen, bij Netscape pushkanalen. Netscape ondersteunt RSS niet meer sinds april 2001. Dave Winer zette de ontwikkeling voort binnen zijn bedrijf Radio Userland. De huidige generatie Netscape- en nauwverwante Mozilla-browsers ondersteunen RSS wel, in het tabblad News in de linkermarge.

bron: R-win weblog.

Hier komt een artikel over SalarisHUB:


Hier klikken