accountantsonline.nl: Amerikaanse oplossing voor moeilijke gesprekken naar Nederland
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.
Hier klikken

Amerikaanse oplossing voor moeilijke gesprekken naar Nederland

Wie kent het niet: gesprekken thuis of op het werk die op voorhand al dreigen te escaleren. In Amerika hebben ze inmiddels dé oplossing voor deze moeilijke gesprekken: het trainingsprogramma Crucial Conversations. Reden voor opleidingsinstituut Het IMK uit Alphen aan den Rijn om dit internationale concept en de Amerikaanse bestseller Crucial Conversations naar Nederland te halen.

Crucial Conversations is ontwikkeld om in relatief korte tijd cultuurproblemen op te lossen door een effectieve manier van communiceren in ‘cruciale situaties’. Grote multinationals als Microsoft, Philips en Lockheed zijn voorbeelden van bedrijven die de technieken van het Amerikaanse trainingsprogramma inmiddels succesvol toepassen.

Sander van Eijnsbergen, directeur van Het IMK: “De technieken worden gebruikt in situaties waarbij opinies uiteenlopen, emoties een rol spelen en waarbij de onderlinge belangen groot zijn. We weten uit ervaring dat mensen juist in deze situaties, waar het erop aan komt, niet goed in staat zijn om op een effectieve manier onder woorden te brengen wat ze bedoelen, wat hen dwars zit of wat ze eigenlijk willen zeggen. Met alle gevolgen van dien. Met die focus onderscheidt de training zich van de bestaande communicatietrainingen.”

Irreële doelstellingen en scheve machtsverhoudingen
Het IMK start dit voorjaar met het geven van de tweedaagse trainingen. “Iedereen kent voorbeelden van lastige situaties waarin men zich onmachtig voelt om zaken aan de orde te stellen. Hierbij kun je denken aan irreële doelstellingen en scheve machtsverhoudingen. Vaak voelen mensen zich na afloop van een belangrijk gesprek niet gehoord. De training leert de cursisten een krachtige en effectieve dialoog aan te gaan. Daarbij ligt de nadruk op duurzame relaties en resultaten, zowel zakelijk als privé.” Voor Het IMK betekent de licentie een verdere verbreding en professionalisering van hun diensten in de Benelux.

Bestseller
Eigenaar van het concept, het Amerikaanse VitalSmarts, is een organisatie dat inmiddels meer dan 300 van de Fortune 500 bedrijven tot de klantenkring mag rekenen. Medeoprichter Joseph Grenny deed uitgebreid onderzoek naar de oplossingen van moeilijke gesprekken en schreef als coauteur de internationale bestseller Crucial Conversations.

Eerder geplaatste artikelen

Spannendste denker in de economie komt met baanbrekende visie
In ‘De economie van goed en kwaad’ bekijkt Tomáš Sedlácek zijn vakgebied door een volstrekt nieuwe bril en daagt hij ons uit tot een volstrekt nieuwe kijk op de wereld...
Lees meer...
Qics lanceert iPhone app voor urenregistratie
Qics lanceert een iPhone app voor het registeren van gewerkte uren in haar tijdregistratie- en facturatieoplossing QicsTime. Met deze app kunnen gebruikers op ieder moment eenvoudig de gewerkte tijd o...
Lees meer...
Meer winst uit sport......
Gaan voor winst, klanten scoren en problemen tackelen. In het bedrijfsleven wordt regelmatig in sporttermen gesproken. Sport en bedrijfsleven lijken dan ook op elkaar. Itasc gebruikt sport en beweging...
Lees meer...
Hier klikken